fbpx

Prinsessen og Sjamanen

Prinsessen og sjamanen

Med så mye mediedekning som foredraget «The Princess and The Shaman» med prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek har fått så har du helt sikkert fått med deg at dem denne uken har holdt foredrag rundt om i norge. Første stopp var i Stavanger mandag 20. Mai og der var jeg til stede. Jeg hadde også min siste eksamen tidligere denne dagen så dette foredraget med prinsessen og sjamanen var jo en perfekt måte å feire at jeg har sommerferie på.

Mye ufortjent kritikk

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek har i forbindelse med dette foredraget fått mye ufortjent kritikk slik som jeg ser det. Den det har gått hardest utover er vel prisessen selv. Og som dialogprest Silje Trym Mathiassen sa under åpningen av foredraget i Stavanger så har vel prinsessen og sjamanen nærmest blitt utsatt for det som kan kalles en kollektiv mobbekampanje.

Er dette riktig? Er det riktig å slenge ut så mye negativitet rettet mot to mennesker? Hvorfor kan ikke alle bare passe sine egne saker? Feie for sin egen dør? Hvorfor kan ikke alle bare la andre få tro på det dem tror på? Hvorfor skal det være så vanskelig å respektere at noen tror på noe annet enn kanskje du selv gjør? Hvorfor kan vi ikke bare respektere og akseptere hverandre for slik som vi er? Det er jo ikke slik at vi trenger å være enige i alt fordi om. Respekt kan finnes uten enighet. Så lenge folk sprer lys og kjærlighet ut i verden så bør vel det være det viktigste, eller hva?

Fantastisk åpning av dialogprest Silje Trym Mathiassen

Jeg må bare si det. For en prest! Hvorfor kunne ikke alle prester (og mennesker generelt) vært som henne? Hun åpnet foredraget fordi det egentlig var meningen at dette arrangementet skulle være i St. Petri kirken. Der skulle hun ha en dialog sammen med prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek om religion og livssyn etter det jeg forstod. Der prinsessen og sjamanen skulle prensentere det nyåndelige og dialogprest Silje Trym Mathiassen skulle reprensetere kirken. Men det gikk ikke etter planen og arrangementet ble stoppet og i stedet ble det holdt på Clarion Hotel Stavanger. Dermed ble også foredraget endret og dialogprest Silje Trym Mathiassen var kun på scenen for åpningstalen.

En utrolig bra tale holdt hun synes jeg og jeg syntes faktisk at den kunne vart lenger og uten at det hadde gjort noe. Hun virker ut til å ha et veldig bra syn på ting. Hun pratet om at det viktigste var å respektere hverandre sin tro, ikke nødvendigvis å være enige. Hun nevnte også at Gud finnes overalt. Det er ingen steder han ikke finnes. Og jeg tror – som hun – at kirken hadde tjent på det å hatt den opprinnelige dialogen som det var ment at dem skulle ha med prinsessen og sjamanen. Da hadde kirken fått frem sitt syn på ting på en veldig god måte tror jeg. I alle fall med Silje Trym Mathiassen som dialogprest til å representere kirkens syn.

Vi ble ledet igjennom flere ulike sjamanistiske øvelser

Sjaman Durek ledet oss gjennom noen utvalgte sjamanistiske øvelser og jeg vil gjerne trekke frem to av dem. De to øvelsene var enormt kraftfulle og fine øvelser synes jeg. Det var også helt tydelig at dem skapte reaksjoner hos flere i rommet, ikke bare hos meg.

Synthesis relay

Denne øvelsen som sjaman Durek kalte «Synthesis relay» innebar tapping. Altså at vi skulle «tappe» (dunke) oss på brystet ved hjertet med et par-tre fingrer. Så skulle vi tenke på noe eller noen vi elsker og så fortsette med dette, mens vi «tappet» og hele tiden hadde øynene åpne.

Etter en stund ba sjaman Durek oss om å tenke på noe eller noen andre som vi elsker og fortsette på samme måte. Og slik fortsatte det.

Denne øvelsen var kraftfull og skapet reaksjoner inni meg i alle fall. Uten at jeg skal gå i dybden av hva jeg følte så kan jeg si at flere ulike følelser kom opp og frem. Jeg følte også at ting slapp taket.

Etter øvelsen skulle vi alle sammen reise oss og gjenta en del affirmasjoner som han fremsa. Disse handlet om selvkjærlighet, være tro mot seg selv, ubetinget kjærlighet og om å gi slipp på frykt.

Påkalle forfedrene våres

Dette var vel kanskje, etter min mening, kveldens kraftigste øvelse som vi ble ledet igjennom. Det virket som om mange i rommet fikk kraftige reaksjoner. Jeg følte også en intens og helt fantastisk energi rundt meg under denne øvelsen. Det var tydelig at det var kraftfulle og kjærlighetsfulle energier til stede.

I motsetning til forrige øvelse der vi skulle ha øynene åpne skulle øynene under denne øvelsen være lukket. Dette var også en såkalt pusteøvelse. Vi skulle hele tiden fokusere på pusten vår og ta dype åndedrag. Så skulle vi påkalle våre forfedre og be dem hjelpe oss med å rense oss fra alt som ikke tjener vårt høyeste beste. Alt grums og all «gift» som sjaman Durek kalte det. Vi skulle be dem om å rense oss for alt det som vi bar på som i utgangspunktet tilhørte dem. Vi skulle også be dem om hjelp til å rense oss selv og hjelpe oss med å gi slipp på frykt, traume og slike ting. Alt som tynger oss ned med andre ord. Alt som hindrer oss i å elske oss selv og vise verden hvem vi virkelig er.

Energien var som jeg nevnte over ganske så intens og fantastisk og det var i mine øyne helt tydelig at det var mange fra åndeverdenen til stede.

Magisk og virkelig til å anbefale

Så alt i alt? Jeg storkoste meg. Magisk stemning! Magiske budskap! Knall bra utført av både prinsessen og sjamanen, og også dialogpresten som hadde åpningstalen for kvelden.

At mange er skeptiske til slike ting og deler en annen tro respekterer jeg til det fulle. Jeg forstår at mye av dette kan være vanskelig å tro på uten å ha opplevd slikt på nært hold.

Jeg vet bare hvor mye denne troen gjør for meg. Hvor mye godt den gjør. Her blir du oppmuntret til å elske deg selv som du er. Du blir oppmuntret til å elske andre som dem er. Alt handler om kjærlighet.

Det var en kveld fylt av uendelig med kjærlighetsfull -og healende energi. I tillegg til masse humor og selvrealiserende budskaper. Vel verdt pengene i mine øyne, og jeg storkoste meg fra start til slutt!

Og bare for å ha sagt det. Jeg hadde kjøpt billett til foredraget selv om foredragsnavnet ikke hadde inneholdt tittelen prinsesse! Det var ikke bruken av prinsessetittelen som fikk meg til å gå på foredraget med andre ord. Og foredragsnavnet dem har valgt synes jeg er ganske bra.

Om du ønsker så kan du se intervjuet med prinsessen og sjamanen hos God Morgen, Norge i starten av denne artikkelen på tv2 sin nettside.

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek kan det å holde foredrag! Ønsker dem all hell og lykke videre i livet!

Har du vært på foredraget? Hva synes du?

Sigmatur1-4
Follow:
Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.