Banner til blogg - Spirituell mentor.jpg

Viktigheten av takknemlighet

Oppdatert: 7. aug.

Jeg tenkte det passet fint med et innlegg om takknemlighet nå i disse juletider. Julen og slutten på året er en tid for refleksjon. Det er en tid for å tenke tilbake og til å tenke på alt man har å være takknemlig for her i livet. For sannheten er at samme hvor mørkt det enn måtte virke så er det alltid ett eller annet du kan være takknemlig for. Om du sliter veldig med å finne noe som du er takknemlig for så tenk bare på livet. Vær takknemlig for at du er i live og vær takknemlig for at hjertet slår og for at du puster uten anstrengelse. Det er også noe å være takknemlig for ser du!


Mye å være takknemlig for

Ellers kan du være takknemlig for at du har mat på bordet, tak over hodet og tobeinte (og eventuelt firbeinte) rundt deg som ikke bare bryr seg om deg, men som elsker deg for akkurat den DU er. Du kan være takknemlig for å få en dag for deg selv til å bare puste og ta vare på deg selv, du kan være takknemlig for sosiale sammenkomster, du kan være takknemlig for materielle ting og du kan være takknemlig for opplevelser.


Du kan faktisk også være takknemlig for de vonde opplevelsene du har hatt i livet ditt. Motbakkene og stormene altså. Hvordan da spør du? Jo, ved å tenke positivt vel. Ved å se ting fra et positivt perspektiv i stedet for et negativt et. For det er som Charles R. Swindoll sier: «Livet er 10% av hva som skjer deg og 90% av hvordan du reagerer på det». Så tenk positivt kjære deg! Ting blir bare verre om du ser alt fra det negative perspektivet. Det hjelper så lite. Det er ikke dermed sagt at det er strengt forbudt å dvele ved en negativ tanke i ny og ne, det er absolutt lov og alle gjør det. Det jeg derimot sier er at du bør la dette negative perspektivet være unntaket, og ikke regelen. Det er alt.

Les mer: Positive tanker skaper positive utfall

Om du bare gir slipp på negativiteten og åpner deg opp for å se ting fra et annet perspektiv så kan jeg love deg at ting blir bedre og at du vil finne mer enn én ting som du er takknemlig for. For sannheten er at du har alltid noe å være takknemlig for.

Bildekilde: CanvaTren deg selv til å se det positive, fremfor det negative

Det er som jeg skrev over her at du til og med kan ende opp med å være takknemlig for de vonde tingene i livet. Om du trener hjernen til å se ting fra et positivt perspektiv så kan du faktisk ende opp med å se lærdommene disse vonde tingene gav deg, og ikke bare selve hendelsen. Vi lærer så lenge vi lever og de beste lærdommene får vi som oftest av motbakkene og stormene. Det er synd på én måte, men samtidig er det fint å vite at det kommer noe godt utav en vond hendelse også og ikke bare negative ting. Det er aldri så vondt at det ikke er godt for noe…


Så hvor vil jeg med dette innlegget? Jeg vet egentlig ikke. Jeg ønsket bare å formidle dette budskapet om viktigheten av takknemlighet. For skal vi tro på «loven om tiltrekning» så er det jo slik at jo mer man fokuserer på takknemlighet, jo mer å være takknemlig for tiltrekker vi oss. Og hvem ønsker vel ikke en overflod av takknemlighet?

Så ta deg fem minutter nå etter å ha lest dette innlegget og tenk på hva du er takknemlig for. Skriv det gjerne ned også, så har du det nedskrevet og klar til å tas frem om du skulle trenge det på en litt mørk dag.


Ønsker deg en magisk dag fylt av takknemlighet!


Hva er DU takknemlig for?Namaste 💖

Linn Kleppa - Spirituell mentor & Livscoach

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle