Banner til blogg - Spirituell mentor.jpg

Tilbake på skolebenken

Oppdatert: 5. aug.

Nå kan jeg faktisk for alvor si at jeg er tilbake på skolebenken. Dette er noe jeg trodde at jeg aldri kom til å gjøre. Ikke fordi jeg ikke likte å være student, men nettopp fordi jeg ikke har hatt nok tro på meg selv. Jeg har ikke hatt nok tro på at en høyere utdanning kunne være noe for meg. Noe som jeg kunne få til. Ikke før nå.


Jeg har alltid likt meg på skolen, men av flere grunner så ble det bare til at jeg tok yrkesfaglig utdanning (Service og Samferdsel) og gikk rett ut i arbeidslivet etter det. Hovedgrunnen til at jeg ikke valgte å gå videre på Påbygg var vel kanskje helsen. Men også min dårlige selvtillit og det at jeg gav de begrensningene jeg har altfor mye makt. Og så var det det med hvilken retning jeg skulle ha gått etter Påbygg. Det hadde jeg heller ingen anelse om. Dermed ble det som det ble. Ut i arbeidslivet etter fullført to-årig videregående skole


Oppdatert bilde fra 2020Ut av komfortsonen

Jeg har de siste par årene forandret meg mye når det kommer til det med troen på meg selv. Jeg har enda en lang vei å gå før jeg kan si at selvtilliten og selvbildet mitt er veldig bra, men mye bedre enn det var er det i alle fall. Jeg har mer troen på meg selv. Jeg ser annerledes på de begrensningene jeg har. Jeg lar meg ikke like lett tas til fange av illusjoner som egentlig ikke eksisterer. Jeg våger å gå ut av komfortsonen og ha det litt ubehagelig. Jeg våger å sette meg mål og ha ambisjoner på en helt annen måte enn før, med andre ord.


Jeg har vel egentlig i alle år visst at jeg vil gjøre noe mer enn det jeg har gjort sånn med tanke på jobb og arbeidsliv, men jeg har aldri helt visst hva dette noe er. Det er bare cirka tre måneder siden jeg har funnet ut hvilken retning som kan passe meg ganske bra. Og det mye takket være min tidligere sjef.

Vanskelig valg

Jeg gikk til min tidligere sjef og sa at jeg tenkte å ta et ett-årig kurs i coaching, noe som kunne kombineres med jobb. Jeg tenkte at dette var å satse høyt og drømme stort. Ut av komfortsonen ville det i alle fall være. Men min tidligere sjef fikk meg til å se andre muligheter. Han pushet meg med andre ord enda lenger ut av komfortsonen min. Det er han som fikk meg til å satse på en formell utdannelse. En universitetsutdannelse altså. Og siden jeg kun har 2-årig yrkesfagutdannelse fra før så må jeg da altså ta Påbygg først. Dette har jeg valgt å ta på privatistskole og skolen jeg har valgt er Metis. Dette av litt forskjellige grunner. Selv om det skal sies at begge skolene jeg så på var sterke kandidater og det var vanskelig å bestemme seg for hvilken jeg skulle velge.


Studentlivet er i gang

Alt dette har da altså ført til at jeg nå kan skrive at jeg er blitt student igjen. Denne uken har jeg nemlig vært på forkurs i matematikk, noe som var inkludert i prisen. Dette forkurset var fra tirsdag til fredag. Det var i grunn et repetisjonskurs. Vi gikk nemlig igjennom mye forskjellig, og jeg er så glad for at jeg dro på dette.


Det er ikke bare bare å sette seg på skolebenken igjen etter over 10 år kan jeg si. Jeg har jo ikke brukt noe særlig av det som jeg lærte på skolen etter endt utdanning og mye har derfor gått i glemmeboken. Derfor var det veldig greit med en liten kick-start før skolen begynner for alvor neste uke. Alt vi har lært ligger jo i bakhodet, det gjelder bare å få hentet det frem igjen. Jeg er ved godt mot og har troen på at det kommer til å gå kjempefint!


Det var også kjempekjekt på skolen og jeg har hatt godt med energi hele uken. Og det til tross for tidlige morgener og lange dager. Det har vært en fantastisk følelse å kjenne på at jeg synes det var like kjekt på skolen som det jeg husker. For jeg likte meg godt på skolen jeg. Håper bare det varer også, og at det ikke bare er slik nå fordi det er nytt og spennende.Ta motet fatt

Så så mye mer tror jeg ikke jeg skal si. Jeg ville i grunn bare dele dette med deg for å få deg til å se at ting du ikke trodde var mulig bare kan dukke opp på magisk vis. Livet kan forandre seg på et lite øyeblikk. Jeg håper også å få deg til å se at det faktisk er mulig å sette seg større mål og ambisjoner enn det som du tidligere har gjort.


Selv om ting alltid har vært på én måte så betyr ikke det nødvendigvis at det trenger å fortsette slik. Om du ønsker en forandring så ta motet fatt og ta en sjanse. Du har ingenting å tape på å prøve. TRO PÅ DEG SELV!

Hvilke mål og ambisjoner har du satt deg for året 2019?Namaste 💖

Linn Kleppa - Spirituell mentor & Livscoach

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle