Banner til blogg - Spirituell mentor.jpg

Ta ansvar og skap deg det livet du drømmer om

Oppdatert: 6. okt.

Det å ta ansvar for sitt eget liv og handlinger er viktig og helt essensielt for å kunne leve det livet du ønsker å leve. Hvorfor? Fordi du ved å ikke ta ansvar indirekte sier at det er noen andre som sitter i førersetet. Du sier at det er noen andre som sitter med kontrollen. At noen andre har styringen over ditt liv altså.


Det er utrolig trist om dette er sannheten, men jeg har inntrykk av at det ofte ikke er det. At det å ikke ta ansvar er en unnskyldning for å gjøre eventuelt dumme ting. En unnskyldning som brukes for å forklare hvorfor du tok et dumt valg.


Dumme valg tar vi alle sammen fra tid til annen. Både du og jeg. Vi er ikke perfekte, og som jeg har skrevet tidligere her på bloggen så er vi her på jorden for å lære. Vi har blitt gitt dette livet for at vi skal lære, utvikle oss og vokse som både mennesker og sjeler. Og hva lærer vi mest av tror du? Nettopp. Av feilgrep.

Bildekilde: UnsplashDu er ikke den eneste

Det som er viktig å huske på når du tar et dumt valg er å huske på at du ikke er den eneste. Som jeg nevnte over så gjør vi alle feil fra tid til annen. Feilgrep er en del av livet, akkurat som det å lykkes er. Ingenting er perfekt her på jorden. Det nærmeste vi kommer perfekt er kanskje: perfekt uperfekt, og det er jo på sett og vis ikke perfekt det heller. Det er ikke vits i å strebe etter å være perfekt. Streb heller etter å være den beste versjonen av deg selv. Å være bedre enn det du var dagen før. Da fortsetter du fremover. Du lærer og du utvikler deg. Feilgrep er ikke nødvendigvis dumt om du bare lærer av feilen du gjorde.


Hvordan lære spør du kanskje? Jo, ved å ta ansvar for livet ditt. Ved å ta ansvar for handlingene dine. Tar du ikke ansvar for det du gjør så kan du heller ikke gjøre de forandringene du kanskje ønsker å gjøre.Vær ærlig med deg selv

Du må rett og slett innse at du ikke er perfekt, og at det er helt greit! Du trenger ikke å være perfekt for å være et godt menneske. Gode mennesker tar også dumme valg fra tid til annen. Slik er det! Du er god nok til tross for feilgrep!


For å skape deg det livet du ønsker deg må du innse at det er du som sitter i førersetet. Det er du som sitter med kontrollen over ditt liv. DU og ingen andre.


Lær av feilene dine og fortsett fremover. Tenk over hvilke forandringer du ønsker å gjøre i livet ditt og start på prosessen med å skape disse forandringene. Heller før enn siden, men allikevel så er det bedre sent enn aldri. Du kan jo starte i dag med å anerkjenne for deg selv at det er du som har kontrollen. Vær ærlig med deg selv og slutt å lyv. Slutt å kom med unnskyldninger for feilgrepene du har gjort.

Ta ansvar og lær av dem i stedet!


Bildekilde: UnsplashÅ skape forandringen du ønsker

Det er ikke alltid enkelt å gjøre en forandring i livet. Det er heller ikke alltid like enkelt å være ærlig med seg selv etter å ha løyet til seg selv over lengre tid. Av og til hender det jo faktisk at vi lyver til oss selv uten å faktisk være klar over det. Opplevd det noen gang? Du må bare ikke gi opp arbeidet. Du må pushe deg selv og skape forandringen du ønsker.


Du har kommet langt om du bare aksepterer at det er du som sitter med kontrollen. Aksepterer at det er du som har ansvaret for livet ditt, og ingen andre. At du faktisk aksepterer at det er kun DU som kan gjøre DITT liv bedre.


Det er ingen andre sin feil at ting har gått som det har gått. Det er ingen andre sin feil at livet du lever per i dag ikke er som du ønsker å ha det. Ansvaret er ditt! Så ta ansvar og sett i gang å skap forandringen du ønsker! Sett i gang å lær av dine feilgrep. Sett i gang å gå ut av komfortsonen og møt frykten din for forandring. Forandring er en bra ting!

Livet er ikke alltid som en dans på roser. Noen ganger blir du kastet inn midt i en storm, og min oppfordring til deg da er å ta på deg støvlene og dans i regnet!

Det er aldri for sent å ta ansvar og starte å forandre livet sitt til det bedre!


Tar du ansvar for ditt eget liv? Hva tenker du om saken?Namaste 💖

Linn Kleppa - Spirituell mentor & Livscoach

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle