Positive tanker skaper positive utfall

Oppdatert: 4. mai

For noe tull tenker kanskje du? Hvorfor får jeg ikke da positive utfall når jeg er så flink som jeg er til å tenke positivt lurer du kanskje på? Til deg vil jeg si; kanskje er du ikke så positiv som du kanskje tror at du er? Kanskje ligger det ting i ubevisstheten din som du ikke er klar over og som påvirker livet ditt? Kanskje får du presentert diverse muligheter som du ikke benytter deg av? Grunnene kan altså være mange. Uansett står jeg for ordene jeg har brukt som overskrift. «Positive tanker skaper positive utfall». Og det til tross for at også jeg har opplevd motbakker, stormer og utfordringer.

"Positive thinking will let you do everything better than negative thinking will."
– Zig Ziglar

Bildekilde: Unsplash


Ha et positivt tankesett

Poenget er, kjære deg. At selv om du ikke kan kvitte seg med alle ubehageligheter bare ved å tenke positivt så kan du gjøre livet en hel del bedre. Det er enklere å hanskes med hindringer. Det er enklere å reise seg igjen med ny styrke om man faller. Det er enklere å satse på det du drømmer om. Alt i alt er det enklere å hanskes med selve livet! Derfor mener jeg at Charles R. Swindoll har rett når han sier: «Livet er 10% hva som skjer deg og 90% hvordan du reagerer på det».


Måten du ser på livet og alt annet på har enormt mye å si. Uten et positivt tankesett blir det en hel del verre å leve livet som sånn som du ønsker. Så brett opp armene og gjør deg klar til å ta i et tak kjære deg. Gjør deg klar til å forbedre livet ditt. Gjør deg klar til å leve ut det livet du til nå kun har drømt om. Det er på tide å satse! Å våge å gi slipp på negativ tenkning og gamle mønster som ikke lenger tjener ditt høyeste beste! Bare det at du nå har klikket deg inn på bloggen min, og nå har lest såpass langt sier meg at du er klar til å ta fatt på denne reisen og legge negativiteten på hyllen og se verden med nye og mer positive og kjærlighetsfulle øyne. Så sett i gang!


Vær årvåken

Det høres kanskje i første omgang enkelt ut å endre tankesettet sitt og bli mer positivt. Her må jeg nok dessverre skuffe deg og si at helt enkelt er det ikke. Teorien er enkel, men i praksis kreves det iherdig jobbing fra din side for å ikke falle tilbake i gamle mønster og vaner. Dette er ikke et arbeid som du kan si seg ferdig med etter hverken én uke, én måned eller ett år. Det er for livet.


Selvfølgelig vil det bli lettere etterhvert. De negative tankene og de tidligere mønstrene vil komme snikende sjeldnere og sjeldnere, men de vil nok dessverre alltid ligge i bakgrunnen og lure. I det vi kaller for ubevisstheten. Og de vil utnytte enhver mulighet de har til å teste deg og lokke deg tilbake til gamle mønster. Derfor gjelder det å være årvåken og i ett med både kropp, sinn og sjel. På den måten kan du fange opp hvert eneste lille forsøk fra negativiteten, for så å videre avvise disse. Denne «stemmen» som prøver så hardt den kan for å lokke deg til å sabotere for deg selv enten det gjelder det ene eller det andre er det vi kaller «egoet».


Egoet og ditt høyeste selv

Det er også Egoet som har stemmen til din «indre kritiker». Egoet vil så absolutt ikke at du (eller jeg) skal nå ditt fulle potensial og det vil så absolutt ikke at du skal være lykkelig. Det Egoet derimot vil er at du holder deg i det området (eller sonen) som er trygg og kjent. Den vil med andre ord at du holder deg innenfor komfortsonen, og om du skulle prøve å stige ut av denne så vil du høre Egoet sin stemme i form av frykt.


Mitt råd til deg når det gjelder Egoet er å «lukke ørene» og ikke lytte til det. Ved å la deg kontrolleres av Egoet vil du kun begrense deg selv, så lukk ørene og lytt i stedet til ditt høyeste selv.


Ditt høyeste selv er den kjærlige og positive stemmen du har i hodet ditt. Den som forteller deg alt det fine. Den som pusher deg ut av komfortsonen din og pusher deg fremover på veien mot dine drømmer, ønsker og mål. Stå på, du kan klare det, skriker den!

Bildekilde: UnsplashFra et negativt tankesett til et positivt tankesett

Så hvordan kan jeg da starte på denne reisen med å endre tankesettet mitt fra negativt til positivt lurer du nok nå på? Jo, det skal jeg fortelle deg. Det du kan starte med er å teste ut bruken av affirmasjoner. Var det et nytt begrep? Fortvil ikke, det er veldig enkelt!


Affirmasjoner er setninger som er skrevet på en slik måte at dem er en sannhet allerede her og nå. Selv om du kanskje ikke for øyeblikket tror på den. Sliter du med selvsikkerheten din så kan et eksempel på en affirmasjon for deg være: «Jeg er selvsikker». Tenker du hele tiden på at du ikke fortjener gode ting så kan et eksempel på en affirmasjon for deg være: «Jeg fortjener det beste og tar i mot alt det Universet sender meg med takknemlighet og kjærlighet». Ved bruk av affirmasjoner kan du endre tankegangen din. Jeg vet det høres rart ut, men gi det en sjans, eller tre. Selv lærte jeg om bruken av affirmasjoner ved å lese boken «Du kan helbrede ditt liv» som er skrevet av Louise Hay, og jeg har selv ikke angret etter å ha begynt på denne reisen.


Det å både forstå og bruke affirmasjoner aktivt i min hverdag har hjulpet meg godt på vei til et bedre selvbilde og en bedre selvtillit. Liker du å lese så kan jeg absolutt anbefale boken som jeg nevnte over. Da jeg selv startet med å bruke affirmasjoner syntes jeg ikke at jeg merket forskjell, men etterhvert så har forandringene blitt tydeligere og tydeligere. Og det til det positive. Det funker som bare det! Og funker det på meg gjør det sannsynligvis det på deg også. Så lov meg at du tester det ut. Og vær tålmodig. Jeg har brukt affirmasjoner i rundt om tre år nå og det er absolutt noe jeg kommer til å fortsette med.


Affirmasjoner

Jeg vil gjerne anbefale deg å lage deg egne affirmasjoner og skrive dem ned, men her har du noen eksempler til fra meg (og Louise Hay som jeg har oversatt) som du kan teste ut.

JEG ELSKER OG VERDSETTER MEG SELV NØYAKTIG SOM JEG ER.

ALT ER GODT I MIN VERDEN OG MITT VELVÆREER UUNNGÅELIG.

ALLE MINE ØNSKER ER VIRKELIGHET OG KOM INN I LIVET MITT PÅ EN LETT MÅTE.

JEG GIR NÅ SLIPP PÅ ALT SOM IKKE TJENER MITT HØYESTE BESTE. JEG ER FRI.

JEG ER PERFEKT HELSE.

JEG FØLER MEG FRISK OG OPPLAGT OG KLAR FOR EN NY OG FANTASTISK DAG.

JEG HAR PLENTY MED ENERGI OG ER I GOD FORM.

JEG ER OMGITT AV FANTASTISKE, KJÆRLIGE OG POSITIVE MENNESKER.

ALT JEG SER ER KJÆRLIGHET.

JEG ELSKER LIVET OG LIVET ELSKER MEG.

Så det var det. Husk at om du skal lage dine egne versjoner så formuler dem slik at det du vil trekke inn i livet ditt allerede er i livet ditt. Vil du affirmere et nytt hus kan du for eksempel formulere affirmasjonen slik: «Jeg elsker det nye, store og flotte huset mitt. Det er en drøm å bo i og jeg føler meg så trygg og hjemme der. Det kom også til meg på lett vis, noe som føles godt.» Kun et eksempel og jeg er ikke noen ekspert på formuleringer av affirmasjoner selv. Det er lite regler her, så prøv deg frem og gjør ting på den måten som føles best og riktig for deg. Det er da det er riktig!


Til slutt vil jeg takke deg så mye for at du leste og ønske deg en positiv dag videre!

Er du god på å tenke positivt?

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle