top of page
Banner til blogg - Spirituell mentor.jpg

Oppgjøret mot kroppskompleksene

Tid for et nytt innlegg om Spaniaturen og denne gang vil jeg fortelle om oppgjøret - og kampen - jeg hadde mot kroppskompleksene mine.


Du har kanskje kjent på det selv én eller flere ganger i løpet av livet. Du ser deg selv i speilet og ser det ene etter det andre som du er misfornøyd med. Om noen spør deg hva du ikke liker med kroppen din så kan du enkelt som bare det komme opp med en lang liste over ting. Spør noen deg derimot om hva du liker med din egen kropp så er du helt blank og listen som i stad var milelang er helt tom. Gjenkjennbart?


Litt satt på spissen kanskje, men du skjønner nok hva jeg mener.
Universet forberedte meg


Det er magisk å ha Universet på lag og bare det å ha muligheten til å få forberedt meg på oppgjørets time var gull verdt.


Jeg hadde nemlig fått klar og tydelig beskjed om hva jeg skulle arbeide med på de to månedene i Spania - og jeg var faktisk ganske klar for å gjøre akkurat det arbeidet, selv om jeg visste det ville bli tøft.


Siden i vinter har jeg vært i en prosess hvor jeg har blitt forberedt på å ta et oppgjør med disse kroppskompleksene mine en gang for alle. Jeg har alltid hatt et forholdsvis usunt forhold til egen kropp og absolutt ikke sett kroppen min med de øynene jeg ser andre mennesker med. Egoet (den indre kritiker) har med andre ord hatt mye å si på det området, og det har vært utfordrende å lukke ørene for gnålet.


Etter at jeg startet på denne magiske selvutviklingsreisen på den åndelige vei høsten 2015 så har jeg blitt bedre og bedre. Den innsatsen jeg har lagt inn i det indre arbeidet gir virkelig resultater, og nå var tiden inne for å gå enda hardere til verks på dette området.


Sommeren 2019 så skrev jeg et innlegg om dette med at kropp bare er kropp og det fikk en utrolig respons med mange delinger i sosiale medier, noe jeg selvfølgelig satte veldig pris på. Det å publisere det innlegget var stort for meg på den tiden. Det var også enormt frigjørende og helende. Nå har jeg tatt et skikkelig kvantesprang i samme retning ved å stå i oppgjøret i Spania - og også nå ved å dele dette innlegget med deg. For ja, det er ut av komfortsonen. Det er skummelt. Men det er også der magien ligger og når du skjønner det min venn, da åpner du opp for en verden av muligheter og magi.
Hvilke komplekser?


De to kompleksene som jeg virkelig ble pushet til å ta et oppgjør med var mine små pupper og ryggen min (skoliosen, / min skjeve rygg). Disse to kompleksene er de som har vært mest fremtredende over flere år, så det var virkelig på tide å ta opp den kampen. Flere komplekser har allerede blitt nedkjempet heldigvis, takket være selvutvikling, og det skulle ikke bli annerledes med disse kompleksene hadde jeg bestemt meg for. Måten jeg brukte var å blant annet kle meg i klær som jeg aldri hadde trodd jeg noen gang ville ha gått i.


Klær som man ikke kunne gå med BH under og klær med utringet rygg. Klær som man ikke kunne gjemme seg bort i, med andre ord. Var det helt grusomt den første gangen jeg skulle gå utenfor leilighetens fire vegger i sånne klær? OH YES. Var det helt grusomt første selfien jeg tok iført sånne klær og la ut på story i sosiale medier? OH YES. Ble det bedre og bedre når jeg bare hoppet uti det, lukket ørene for egoet og gjorde som Universet oppfordret meg til? Nok en gang; OH YES. Det ble faktisk mye bedre, mye raskere enn det jeg våget å håpe på.


Skjedde det noe farlig av å trosse frykt og egoet og hoppe uti det? Nei. Fikk det noen som helst negative konsekvenser? Nei. Bare en haug av positive ting skjedde.


Ulike selvutviklingsverktøy ble selvfølgelig også brukt da mange av disse - som affirmasjoner for eksempel - var en del av hverdagen min allerede og har vært det i flere år. Det er geniale verktøy som de jeg har i min mentale verktøykasse som blant annet har hjulpet meg i frigjøringen av andre kroppskomplekser og redusert negativt selvsnakk, så jeg VET at de funker.

Kom det noe godt ut av det?


Gjett om det gjorde!


Det som er tingen, og som det er viktig for deg å forstå, er at utvikling gjør vondt. Det gjør faktisk skikkelig, skikkelig vondt, men når du bare står i det så vil du se at resultatene som kommer ut av disse voksesmertene, de trumfer de smertene. Det er verdt det. Sååå verdt det. Alltid. Sånn har det i alle fall vært for meg.


Mange spør meg "Hvorfor gjøre det om det er så grusomt?". Vet du hva jeg da svarer? Jeg svarer noe sånt som at det er jo noe som må gjøres, det er det som må til for at jeg skal komme meg til dit jeg vil.


Når jeg da ønsker meg et bedre forhold til kroppen - bedre selvbilde, selvfølelse og selvtillit - så betyr det at jeg faktisk må gjøre noe for å få det. Det nytter ikke å sitte å håpe på at sånt som det skal komme på plass over natten uten at du bretter opp ermene og faktisk selv får det til å skje.


Oppholdet i Spania ble like magisk, fantastisk, utfordrende og tøft som det Universet på forhånd sa. Jeg storkoste meg og hadde virkelig the time of my life. Det å ha det tøft og grusomt var det jeg fikk med i avtalen da jeg valgte å satse på utvikling og ta et oppgjør med kroppskompleksene mine. Jeg kunne valgt å ha det komfortabelt og lett hele oppholdet, men da hadde jeg ikke fått de magiske resultatene som jeg nå sitter å kjenner på.
Våger du å ha det ukomfortabelt?


Jeg håper det, for du har alt å vinne på nettopp det. Dette er også grunnen til at jeg velger å dele denne historien med deg. Ikke bare er det nok en ut-av-komfortsonen-opplevelse for meg, noe som gjør at den er både helende og frigjørende, det er også en oppfordring til deg om å ta tak i det du ønsker å endre på.


Det er et budskap til deg om å brette opp ermene og gå for det du vil ha og vite at når du beveger deg på ukjent grunn da vil voksesme