Banner til blogg - Spirituell mentor.jpg

Kropp er bare kropp

Oppdatert: 5. aug.

Ja, kropp er bare kropp. Hvilke tanker har du om kroppen din? Hvilke tanker har du om deg selv? Hvilket forhold har du til kropp sånn helt generelt? Har du for (u)vane å sammenligne deg selv med andre?


Dette innlegget skriver jeg faktisk mer for min skyld enn for din. Allikevel så håper jeg at du vil finne inspirasjon i innlegget, og at det kan være til hjelp for deg også.

Dette er et blogginnlegg jeg aldri i min villeste fantasi kunne forestilt meg at jeg skulle skrive og dele noen gang. Så hvorfor gjør jeg det? Fordi jeg vet hvilken positiv effekt det vil ha for meg selv. Jeg håper jo også at det vil være til hjelp for deg.


Akkurat som det var skummelt å dele innlegget jeg skrev om min skjeve rygg for en tid tilbake, så er dette innlegget også skummelt å dele, men det er frykten som er verst. Det er viktig å huske på. For resultatet har jo vært positivt og da er det jo kjekt å dele allikevel. Frykten må trosses for at vi skal fortsette å vokse og utvikle oss.Nøytralisering av kroppen

Så hva legger jeg i disse ordene over her, spør du kanskje? Jo, jeg ønsker å gjøre kroppen nøytral. Jeg ønsker herved å endre kroppsbildet mitt én gang for alle. Jeg ønsker også å inspirere deg til å se på din kropp i et mer positivt lys om du skulle ha vanskeligheter med å gjøre nettopp det. For det å se kroppen sin i et positivt lys er i alle fall noe jeg har slitt med. Dette er heldigvis i ferd med å endre seg, og det av kun én enkelt bildepublisering på min private Instagramkonto (følg min offentlige Instagramkonto her). Et bilde av meg selv i bikini fra da jeg var på Kreta tidligere i sommer. Og det var mitt kjære søskenbarn/venninne, som jeg reiste sammen med, som pushet meg til å publisere dette bildet. Og gjett om frykten var til stede da. Kvalm av frykt var jeg vel nærmest.


Ikke bare var jeg redd for hva folk ville tenke om kroppen min. Jeg var også livredd for at mine følgere ville føle seg pliktet til å kommentere med fine komplimenter på bildet. For jeg kan helt ærlig si at jeg ikke fisket etter komplimenter ved å legge ut bikinibildet. Like lite fisker jeg etter komplimenter nå, som den gang. Jeg ønsker ikke kommentarer som går spesifikt på mitt utseende. Tar du deg tid til å kommentere så kommenter i stedet selve innlegget. Svar på spørsmålene jeg kommer med nederst i innlegget for eksempel. Igjen. Jeg fisker ikke etter komplimenter. Eneste grunnen til at jeg skriver dette blogginnlegget er fordi jeg ønsker å nøytralisere kroppen. Jeg ønsker å ha et nøytralt forhold til kroppen min. Jeg ønsker å se en kropp for det den er. Bare en kropp. Så enkelt, så vanskelig.

Å dele bikinibildet (som du kan se lenger ned på siden) her også er måten å gjøre det på. Det er på tide at jeg ser kroppen min i et mer positivt lys. Det er på tide at du også ser på din kropp i et positivt lys, om du ikke allerede skulle gjøre det.


Så hvor stor effekt kan ett enkelt bikinibilde ha når det kommer til kroppsbilde, egentlig?

Ganske stor faktisk! Hadde jeg ikke opplevd det selv så hadde jeg nok ikke trodd det. For sannheten er at jeg merket en forskjell på meg selv nesten med én gang bildet var publisert. Jeg fikk en del likes, men ikke så veldig mange kommentarer. Noe jeg for så vidt var glad for. For som jeg nevnte tidligere så fisket jeg ikke etter komplimenter. Jeg gjorde det for meg selv. Jeg ønsket å pushe meg selv ut av komfortsonen og mitt kjære søskenbarn/venninne var så snill at hun pushet meg til å faktisk trykke på publiseringsknappen. For ja, det satt langt inne. Det var enormt skummelt. Hadde jeg sagt noe annet så hadde jeg løyet.


Jeg har den senere tid fått høre fra andre at de har hørt positive ting om bildet jeg postet. At det var bra at jeg postet det. Folk har også komplimentert ting om kroppen min (til andre) som jeg ikke har sett ved meg selv. Det at disse komplimentene ikke ble gitt direkte til meg gir dem bare en større effekt. Jeg klarer nå å se ting ved kroppen min som jeg ikke så tidligere. Jeg klarer å se kroppen min i et mer positivt lys. Og alt dette kun ved å publisere ett eneste bikinibilde.

Trenger jeg i det hele tatt å si at det var sååå verdt det?

Det var så verdt det å se frykten i øynene. Det var så verdt det å pushe seg selv så ut av komfortsonen. Det var så verdt det å gjøre seg så sårbar. Det var så verdt det å publisere det bikinibildet. Og samme hvordan det blir nå som jeg nå poster dette bildet her også så er det verdt det. For jeg gjør kroppen min nøytral overfor meg selv.

Jeg endrer måten jeg selv ser kroppen min på, med andre ord.

Meg i bikini på Kreta sommeren 2019. Bildet er ikke retusjert.

Det eneste jeg kan kommentere er at bikinioverdelen har padding.

Kropp er bare kropp

Slik er det. Det er på tide at vi – både du og jeg – slutter å sammenligne oss med andre. Det er på tide at vi slutter å kategoriserer en kropp som «normal» og en annen som «unormal». For hva er egentlig normalt? Skal vi tro motebransjen så er den normale kropp en kropp der alt er i perfekt symmetri. Flat mage. Faste og velformede pupper. Timeglassfigur. Ingen antydninger til cellulitter noen sted. Og slik fortsetter det.


Finnes det egentlig en kropp som kan kategoriseres som normal?


Jeg tror ikke det. Kropper er forskjellige, og slik er det. Det er på tide at vi aksepterer oss selv akkurat som vi er. Det er på tide at vi ser på en kropp som bare en kropp. Det er på tide at vi slutter å identifisere oss selv med den kroppen vi har. For vi er alle sammen så mye, mye mer enn bare en kropp. Uten innmaten (sjelen) så er kroppen bare et tomt skall. Det er på tide at vi omfavner mangfoldet. Det er på tide at vi ser hverandre som de unike og perfekte menneskene vi er. Alle på hver sin måte. Det er på tide å slutte å definere en kropp som «normal» og en annen som «unormal».

En kropp er bare en kropp, that´s it!

Så ja. Jeg skrev dette innlegget mest for min egen del. Allikevel håper jeg jo også at du har hatt nytte av det. At du har hatt glede av å lese det.


Våg å gjøre deg sårbar. Våg å vis deg frem. Du er fantastisk og perfekt akkurat som du er. Ingen av oss er helt like, og det mine venner er vår alles styrke. Remember that.

Hvilke tanker har du om kropp og kroppsbilde? Hvordan ser du på din egen kropp? Hva gjør du for å se kroppen din i et positivt lys?Namaste 💖

Linn Kleppa - Spirituell mentor & Livscoach

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle