Banner til blogg - Spirituell mentor.jpg

"Hvem er jeg?"

Oppdatert: 5. aug.

Vet du hvem du er? Følger du din egen vei, eller har du lett for å la andre styre deg i en viss retning? Er du ærlig med deg selv? Eller går du rundt med en maske eller en usynlighetskappe både titt og stadig? Er du redd for å være synlig? Hva tror du er det verste som kan skje om du bestemmer deg for å ta av masken og/eller usynlighetskappen du bærer rundt på?


Har du noen gang reflektert over disse spørsmålene over her? Noen gang stilt deg selv spørsmålet: «hvem er jeg?» Ikke? Da er det på tide å gjøre det!


Bildekilde: Pixabay


Vær ditt ekte og autentiske jeg

I mitt tidligere blogginnlegg: kvitte seg med usynlighetskappen, skrev jeg om hvordan jeg nå har bestemt meg for å kvitte meg med den usynlighetskappen som jeg har båret rundt på hele livet. Det er på tide å våge å være synlig. Det er en oppfordring rettet til både deg og meg. For hva er egentlig det verste som kan skje? Ikke så mye.


Om du ikke har kvittet deg med masken og/eller usynlighetskappen enda, så er det bare å hoppe uti det. Det er på tide å kaste begge deler bort så langt du klarer. Du skylder deg selv å være ditt ekte og autentiske jeg. Du skylder deg selv å ikke være en eller annen kopi av noen andre. Du er du, og det er det som er din største styrke. Hvor kjedelig hadde det ikke vært om det ikke var et biologisk mangfold her på jorden? At vi alle var like?

Gi slipp på masken og usynlighetskappen, og start prosessen med å finne ut hvem du virkelig er!

Jeg slet lenge med å vite hvem jeg er, og befinner meg vel kanskje fortsatt i denne prosessen med å finne ut hvem jeg virkelig er. Sånn helt på dypet altså. Det er ikke lett å vite alltid. Spesielt ikke om du har hatt for vane å la andre lede an. La andre diktere hvordan du skal leve livet ditt. Det å gi kontrollen over livet sitt til noen andre er ingen bra måte å leve livet sitt på, eller hva? Det er i stedet på tide at du nå starter å reflektere mer seriøst over spørsmålet «hvem er jeg?»


Jeg synes selv at det å finne svar på dette spørsmålet har vært vanskelig. Hvorfor skal det være så vanskelig å vite svaret på dette? Burde du ikke kjenne deg selv godt nok til å kunne svare på et slikt spørsmål automatisk? Slik har det i alle fall ikke vært for meg. Jeg går ut i fra at det heller ikke er slik for deg siden du fortsatt henger med her, eller?

Det er på tide du tar et dypdykk i deg selv rett og slett!


Gå i dybden av deg selv

Alle svarene du søker finnes inni deg. Du må bare våge å dykke dypt. Det kan være en emosjonell opplevelse, men du vil ha mye igjen for det. Du vil lære å kjenne deg selv bedre. Du vil forstå deg selv bedre på så mange måter. Kanskje finner du ut at du har løyet til deg selv veldig lenge? Kanskje finner du ut at du har følelser som du ikke trodde at du hadde? Kanskje du til og med finner ut at du ønsker noe annet med livet? Noe mer kanskje? Hvem vet? Den eneste måten å finne ut dette på er å ta et dypdykk i deg selv. Gå i dybden altså.


Eksempel på spørsmål du kan stille ditt høyeste selv:

  • Hva er mine tanker om livet?

  • Hva ønsker jeg med livet mitt?

  • Hva drømmer jeg om?

  • Hva er det jeg frykter?

  • Hvordan kan jeg gi slipp på masken?

  • Hvordan kan jeg våge å være synlig?

  • Hva kan jeg gjøre for å bli en enda bedre versjon av meg selv?

  • Hva kan jeg gjøre for å manifestere det livet jeg drømmer om?

  • Hvordan kan jeg være tro mot meg selv på best mulig måte?

  • På hvilken måte har jeg latt andre kontrollere meg og livet mitt?

Så er det bare å finne frem en notatbok og skrive ned det som dukker opp i hodet ditt. Kanskje kommer det mye, kanskje kommer det lite. Bare skriv det som dukker opp i tankene dine og la det bli med det.


Lag deg gjerne egne spørsmål. Spørsmålene over her er bare noen eksempler. Med andre ord er ikke dette en liste du trenger å forholde deg til. Bare et pluss om du tar å lager dine egne spørsmål. Spørsmål som du føler at du trenger at ditt høyeste selv svarer på. Spørsmål som du føler kan gi deg svarene du trenger for å virkelig vite hvem du er og hva du ønsker med livet ditt.


Det er ikke slik at du må reise bort for å finne deg selv og få svar på hvem du er. Alt finnes inni deg. Leste nylig et blogginnlegg om å finne seg selv (ekstern lenke), på bloggen til Anette Marie Antonsen som hun skrev for en god stund tilbake. Ta gjerne en titt på det om du ønsker.

Bildekilde: PixabayÅ finne ut "hvem er jeg?"

Det å vite hvem du er gir deg så mange fordeler. Du blir mer selvsikker. Du vet mer hva du søker. Du klarer lettere å finne ut hva som tilfører livet ditt positivitet og hva som tilfører livet ditt negativitet. Dermed har du også enklere for å gi slipp på det negative og det som ikke tjener ditt høyeste beste. Du blir mer observant på følelsene dine. Du har lettere for å sette deg mål og ambisjoner. Du har lettere for å jobbe mot det du ønsker deg fordi du da vet hva dette faktisk er. Du har lettere for å følge drømmene dine. Alt dette fører også til økt livsglede, noe som definitivt er et stort pluss.


Etter at jeg startet med det alternative så har jeg funnet ut mye om meg selv. Jeg er blitt tryggere på meg selv og føler at jeg nå virkelig har funnet min vei. Jeg er mer observant på tankene og følelsene mine til enhver tid. Jeg er ærlig mot meg selv. Og jeg går ikke rundt med en usynlighetskappe eller en maske til enhver tid. Jeg vet at jeg har ting jeg er god på og andre ting som jeg ikke er så god på. Akkurat som alle andre. Ingen er perfekt, og ikke kan vi bli det heller. Slik er det.


Det gjelder å se de positive sidene ved deg selv også, og ikke bare de negative. Det er altfor lett å henge seg opp i alt det negative, men hva fører det til? Det eneste som da skjer er at du ikke ser den sanne verdien i den du er. Det blir vanskeligere for deg å være tro mot deg selv med andre ord.

Du er unik, fullkommen og verdifull akkurat som du er! Nå er det på tide at du lærer deg selv å kjenne, og våger å vise verden hvem du er under overflaten!


Vet du hvem du er? Har du gått rundt med en maske eller usynlighetskappe noengang?Namaste 💖

Linn Kleppa - Spirituell mentor & Livscoach

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle