Banner til blogg - Spirituell mentor.jpg

Feel pretty

Oppdatert: 7. aug.

Tid for ny bloggpost og denne gang vil jeg skrive om selvbildet, selvtillit og holdningen vi har til oss selv. Jeg vil her prate om det å elske seg selv og hvor viktig nettopp dette er.

Det å elske seg selv, ha et godt selvbilde og god selvtillit blir ofte sett på som negativt. Mange knytter dessverre dette med å elske seg selv opp mot narsissisme. Dette er ikke sannheten sånn som jeg kjenner den. Narsissisme og det å være «selvgod» og «høy på seg selv» bunner nemlig ofte i det motsatte. Nemlig lav selvtillit og dårlig selvbilde. Det blir vel som et slags «skalkeskjul». Elsker vi oss selv har vi enklere for å ta i mot ubetinget kjærlighet fra andre. Vi har også enklere for å elske andre ubetinget. Og hvem ønsker vel ikke å både gi og få ubetinget kjærlighet? Betinget kjærlighet er lite verdt, det er den ubetingede formen for kjærlighet som bør være alles mål. Og hvorfor ikke starte med deg selv? Hvorfor ikke starte med å gi deg selv ubetinget kjærlighet?

Selvkjærlighet er nøkkelen til så mangt.


Det høres fint ut det tenker du kanskje, men hvor i allverden skal jeg begynne? Og hvordan skal jeg få tøyle egoet og stilne min indre kritikers stemme? Alle slike ting krever arbeid, jeg hadde løyet om jeg hadde sagt noe annet. Du må virkelig gå inn for det. Det er ikke en forandring som blir gjort over natten. Det er enkelt i teorien, men dessverre ikke like enkelt å gjennomføre i praksis, men du vil lykkes.

Les mer: Selvkjærlighet er ikke egoistisk!Bildekilde: UnsplashDu er god nok

Du må bare bestemme deg for å starte å arbeide mot dette målet. Og du kan jo starte med å se filmen «I Feel Pretty», med Amy Schumer i hovedrollen, om du ikke har sett den enda. Samme hva enkelte måtte mene om denne filmen så synes jeg at det underliggende budskapet i filmen er utrolig bra. Ting kunne kanskje blitt satt enda mer på spissen, men jeg synes at filmen får budskapet fint frem når det gjelder det med hvor mye selvtillit og selvbilde har å si. Hvor mye vi begrenser oss selv ved å ikke elske oss selv som vi er. Hvor mye vi begrenser oss selv ved å ikke se på oss selv som gode nok. For faktum er kjære deg, du er mer enn god nok! Det er vi alle!


Det er på tide å gi slipp på tidligere tankemønster og starte å elske deg selv nøyaktig slik som du er. For samme hva du måtte tro så er du elskelig! Du fortjener det beste! DU ER GOD NOK!! Min mening er at filmen «I Feel Pretty» er en fantastisk film som alle burde se og ta til seg. Ikke overanalyser, bare se og absorber de underliggende budskapene denne filmen har å by på. Ta de til deg og start å lev livet sånn som Renee (Amy Schumer) gjør etter hodeskaden hun pådrar seg. Tro på at alle dine drømmer er realistisk gjennomførbare. Våg å gå den veien du selv ønsker, for så å bringe det du drømmer om inn i livet ditt. Våg å vis verden ditt sanne og autentiske jeg. Det er da du skinner som best! Tro på deg selv, og igjen, DU ER GOD NOK!Bildekilde: Unsplash


Lytt til ditt høyeste selv

Hvor synd er det ikke at vi lar det faktum at vi ikke elsker oss selv ha så mye makt i livene våre? Hvor idiotisk er det ikke egentlig å lytte til egoet og vår indre kritiker når vi også har en kjærlig stemme dypt inni oss, som mange av oss kaller «vårt høyeste selv», som kommer med den ene kjærlighetserklæringen etter den andre? Det er jo vårt høyeste selv vi bør høre på, er du ikke enig? Det er vårt høyeste selv som kommer med sannheten. Så hva om vi alle sammen nå inngår en pakt der vi kaster egoet og vår indre kritiker på dør og i stedet ønsker vårt høyeste selv velkommen inn for å ta styringen? Er du med meg? Jeg håper det!


Dette temaet er så langtifra ferdig snakket, men til vi prates igjen håper jeg at du i det minste har fått sett filmen jeg tipser om. Ellers er det ikke noe i veien for å se en annen inspirerende video om du heller vil det. Om så bare én ti minutter lang video på YouTube. Eller kanskje du foretrekker å lese en fin og inspirerende bok? Da gjør du det. Bare start en plass. Ta valget om å forbedre selvtilliten og selvbildet ditt og ta det første steget i dag…

Og "feel pretty" da, kjære deg!Har du sett filmen «I Feel Pretty»? Hvordan er selvtilliten og selvbildet ditt?

Namaste 💖

Linn Kleppa - Spirituell mentor & Livscoach

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle