Banner til blogg - Spirituell mentor.jpg

Å danse i regnet

Oppdatert: 5. aug.

Hvilket forhold har du til motgang? Står du støtt i stormen, eller har du for vane å blåse overende? Lyst til å takle motgang på en bedre måte? Lyst til å kunne danse i regnet du også? Ja, da er det bare å lese videre.


Jeg har alltid oppigjennom oppveksten fått høre hvor flink jeg er til å tenke positivt til tross for motgang. Jeg får stadig høre at jeg er sterk som takler stormer og motgang slik som jeg takler det.


Det er jo veldig kjekt å høre det, men for meg så har det alltid vært en slags selvfølge å tenke positivt og ikke gi etter for eventuelle hindringer. Fortsette å bevege seg fremover altså, og ikke gi opp. Å gi opp er personlig noe av det verste jeg vet, og jeg gjør det ikke uten å ha kjempet – og tapt – kampen først. Og da faller det vel kanskje ikke inn under betegnelsen å gi opp, eller? Men selv om jeg alltid har sett på dette som en del av livet og en selvfølge så har jeg, oppigjennom årene, forstått at mange ikke tenker på samme måte som meg. At mange bare ofte gir opp uten å kjempe. Og at dem blir liggende nede for telling om dem skulle falle.

Bildekilde: UnsplashNoe skal læres

Ja, det kan være vanskelig å gå modig fremover og ikke gi opp om du møter motgang. Men hva hjelper det å gi opp? Hva hjelper det å rømme fra problemene? Rømme fra hindringene? Gjør det at dem forsvinner sporløst? Nei, dessverre ikke. Det eneste du oppnår ved å gi opp er at du ikke beveger deg fremover. Du lærer ikke det som Universet vil at du skal lære. Du forskyver i grunn bare de eventuelle hindringene og problemene.

For at dem skal forsvinne så må du komme deg gjennom dem. Du må arbeide deg gjennom dem. Det betyr ikke at du trenger å danse i regnet som den fødte ballerina. Det eneste du trenger å gjøre er å ikke gi opp. Du blir servert motgang for at du skal lære deg noe, så sett i gang og lær. Sett i gang å gi slipp på alt som ikke kan kontrolleres. Sett i gang å lev livet!

Still deg selv disse spørsmålene: Hvorfor gi opp? Hvorfor velge den letteste utveien?

Med en negativ tankegang så vil jeg våge å påstå at ting blir verre, og ikke bedre. Har du en positiv tankegang så kan du oppnå det meste. Du blir lykkeligere og du har lettere for å se det gode i livet. Du har også lettere for å takle motgang. Lettere for å stå stødig i stormen. Lettere for å danse i regnet. Lettere for å reise deg igjen om du skulle falle.

"Positiv tenkning er et verdifullt verktøy som kan hjelpe deg med å overvinne hindringer, håndtere smerte og nå nye mål." – Amy Morin

Står du kanskje i en storm akkurat nå? Er det vanskelig å se lyset i enden av tunnelen? Da ønsker jeg at du skal vite at samme hvor mørkt det enn måtte være i den tunnelen, så er det alltid lys i enden av den. Alltid. Du må bare fortsette å bevege deg fremover. Du må lære deg å danse i regnet. Lære deg å gi slipp på det du ikke kan kontrollere. Lære deg å gjøre det beste utav det som livet gir deg. For sannheten er at du kan ikke kontrollere alt. Du må bare ha tillit til livet, tillit til Universet og stole på at Universets elvestrøm fører deg dit du er ment å være. På tross av hindringer.


Av motgang og stormer blir du sterkere. Jeg vil våge å påstå at du ikke bare defineres av de stormene du må igjennom, men faktisk defineres mer av stormene du har måttet danse deg igjennom enn av mange andre ting i livet ditt. Det er noe positivt å finne i hver eneste storm, selv om du kanskje ikke kan se det. Noen ganger kan det ta litt tid før du ser velsignelsene en storm bærer med seg. Andre ganger kan det faktisk være at du aldri helt vil få vite hvorfor du måtte gjennom den eventuelle stormen. Slik er livet. Det er ikke alt du skal forstå.

Les om én av mine stormer da jeg mistet min lille pelskledde engel.


Bildekilde: PixabayFinn frem støvlene

Bare for å ha ting helt klart så vil ikke det å ha en positiv tankegang si at du aldri tenker negativt. At du aldri har lov til å tenke negative tanker. Aldri har lov til å miste litt motet. Miste litt håpet. Aldri har lov til å være lei deg. Nei, så absolutt ikke. Det er absolutt helt lov. Ingen kan være positiv hele tiden. Ikke jeg heller. Det er helt lov med slike øyeblikk, eller dager.


Jeg ønsker bare å få frem at positivitet har mye å si. At positivitet kan hjelpe deg til å finne mot når du er redd. Hjelpe deg til å se lyset om ting føles mørkt. Hjelpe deg til å reise deg igjen om du faller. Hjelpe deg til å finne håpet i en situasjon som virker håpløs. Hjelpe deg til å stå stødig i de stormer du eventuelt måtte støte på, på denne reisen som vi kaller livet.


Jeg ønsker bare å gi deg et verktøy som kan hjelpe deg til å hente frem den styrken som jeg vet allerede finnes inni deg. Gi deg et verktøy som gir deg lysten til å finne frem støvlene og å danse regnet.

For styrken har du inni deg! Det er på tide å danse i regnet, kjære deg!

Ting ordner seg. Ting har for vane å falle på plass. Kanskje ikke akkurat slik som du hadde sett for deg, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at det vil bli til det verre. Det føles alltid ut som ting blir verre når du befinner deg midt i en storm, men når du har tatt opp kampen og kommet deg i gjennom den så vil du mest sannsynlig se annerledes på det. Slik har det i alle fall vært for meg i de fleste tilfeller. Det har vært vanskelig å se velsignelsene når jeg står midt i stormen, men når jeg har fått stormen på avstand så er det faktisk noe positivt å hente fra stormen også.

"Stormene gjør sånn at eiken får dypere røtter." – George Herbert

Med andre ord så er ikke stormer bare negative. De hjelper deg til å utvikle deg. De hjelper deg til å vokse. De hjelper deg til å pushe deg ut av komfortsonen. De kan faktisk hjelpe deg til å skape deg det livet du drømmer om ved at dem gir deg et lite dytt i riktig retning.

Vær takknemlig for det du opplever - både regn og solskinn.

Les mer: Ut av komfortsonen


Bildekilde: Pixabay


Å danse i regnet og å bevege seg fremover

Det er på tide at du omfavner alt det livet har å by på. Både det positive og det negative. Livet er et sammensurium av mange ting og uten kontraster hadde du ikke visst hva det gode er.


Jeg kan være enig i at motgang og stormer ikke er det kjekkeste å få servert, men som jeg har nevnt flere ganger i dette innlegget allerede så er det alltid gjemt en eller annen velsignelse der. Universet gir deg ikke motgang for å straffe deg. Du får servert motgang for at du skal ha større forutsetning for å nå ditt høyeste potensial. Noen ganger trenger du et dytt for å våge å hoppe. For å våge å ta en sjanse. Våge å følge en drøm du har for eksempel. Og da kan en storm være med på å gi deg dette dyttet i riktig retning.


Du får heller ikke mer enn du kan takle. Det kan til tider kanskje føles slik, men du har kraften i deg til å takle alle de utfordringene du måtte få servert. Du må bare tro på deg selv og ikke miste bakkekontakten så lett. Du må stå i det og våge å tenke annerledes. Og om du skulle falle så tar du å reiser deg igjen, børster støvet av klærne og fortsetter fremover som om ingenting har skjedd. Da har du vunnet kampen. Ikke gi opp! Tenk positivt og vit at samme hvor mørkt det måtte være så er det alltid lys i enden av tunnelen!

"Livet handler ikke om å vente på at stormen skal passere... Det handler om å lære å danse i regnet." – Vivian Greene


Les mer: Positive tanker skaper positive utfall!

Hvordan takler du motgang? Er du flink til å tenke positivt? Hvordan er ditt forhold til det å gi opp? Klarer du å se lyset i enden av tunnelen?Namaste 💖

Linn Kleppa - Spirituell mentor & Livscoach

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle