fbpx

Har du ambisjoner?

Hvordan er det med deg? Har du ambisjoner? Har du drømmer? Våger du å ta en sjanse og hoppe uti det? Og ikke minst, stoler du på at Universet vil ta deg i mot om du hopper?

Det gjør jeg. Eller det vil si, jeg gjør det nå. Det har ikke alltid vært slik. Faktisk har jeg ikke hatt noen særlig ambisjoner oppigjennom årene, før nå det siste året egentlig. Hvorfor? Fordi jeg har gitt de begrensningene jeg har altfor mye makt. Jeg har ikke trodd nok på meg selv. Jeg har tenkt at ambisjoner og suksess ikke var helt min ting. Og dermed har jeg ikke gitt det noe mer energi.

Hvor feil er ikke denne innstillingen?

Ambisjoner og suksess er for alle

Kjenner du deg igjen? Hvis til, legg fra deg denne innstillingen øyeblikkelig! Den er så feil. Du er mer enn god nok! Begrensningene kan du absolutt komme deg rundt. Og ambisjoner og suksess er for ALLE. Ikke bare spesielt utvalgte. Ha tro på deg selv!

Ambisjoner og suksess handler heller ikke alltid om å sette seg hårreisende mål. Det handler ikke om x-antall tusen i banken, eller å ha en stilling som daglig leder. Suksess er hva du gjør det til selv!

Suksess for meg er at du trives med det livet du lever. At du har en jobb som du liker (uansett yrke og stilling). At du er fornøyd med deg selv. At du hvert øyeblikk streber etter å være den beste versjonen av deg selv! At du ønsker å vokse og utvikle deg. Suksess er at du reiser deg om du faller. At du ikke gir opp. Og at du skriver din egen livshistorie, i stedet for å la noen andre gjøre det for deg.

Er du enig? Er det ikke dette suksess er?

Trives du med deg selv og det livet du lever så er du en suksess! Du er suksessfull!

ambisjoner
Bildekilde: geralt på Pixabay

Kaste egoet på dør

Jeg er selv fast bestemt på å kaste egoet og min indre kritikker på dør. Jeg er fast bestemt på å ikke la egoet mitt hindre meg i å leve det livet jeg ønsker å leve. Jeg er fast bestemt på å finne mitt kall her i livet (og verden)! Faktisk tror jeg allerede at jeg har funnet det. I alle fall en del av det. Og hvor motiverende er ikke det? Hvor motiverende er det ikke å føle at du er på riktig vei?

For min del føles det i alle fall fantastisk! Fantastisk og skummelt på samme tid kan jeg vel kanskje si? Men det er som jeg skriver om i blogginnlegget om det å gå ut av komfortsonen sin. Forandring er skummelt. Slik er det! Du må bare hoppe og stole på at Universet tar deg i mot. Faller du så reiser du deg bare igjen, børster støvet av klærne og prøver på nytt. Så enkelt, så vanskelig…

Det føles fint å ha funnet noe givende å strebe etter. Noe å jobbe mot. Det gir meg en motivasjonsboost ut av en annen verden. Det er motiverende. Det er inspirerende. Det gir meg energi i stedet for å tappe meg fra energi. Bare positivt med andre ord. Og slik vil jeg tro at det er for deg også? Om du føler at du er på riktig vei i livet da altså. Hvis ikke så er det bare du som kan skape en forandring. Det er du som må hoppe!

Nøkkelen er selvkjærlighet

Før du i det hele tatt kan finne ut hva du vil her i livet så må du først finne ut hvem du er. Vet du hvem du er? I så fall tar du det derifra. Har du dårlig selvbilde og selvtillit så kan du for eksempel starte med å arbeide med å forbedre dette. Selvkjærlighet er i grunn nøkkelen til det meste, noe du kan lese mer om i dette innlegget. Har du god selvtillit og selvfølelse så kan du oppnå det meste.

Du må bare tro på deg selv! Tro på at du er god nok! Tro på at begrensningene du eventuelt måtte ha ikke trenger å sette en stopper for drømmelivet ditt. For slik trenger det ikke å være. Du må bare tenke annerledes. Kanskje se ting fra et annet perspektiv? Bruke fantasien rett og slett. Det finnes i de aller, aller fleste tilfeller en måte. Det gjelder bare å finne den. Prøv og feil er én måte å finne ut hva som fungerer og ikke fungerer for deg.

ambisjoner
Bildekilde: geralt på Pixabay

Aldri gi opp

Det at jeg nå faktisk kan si at jeg har ambisjoner når det kommer til karriere føles fint. Det føles godt å ha ambisjoner og noe å strebe etter. Det er også derfor jeg nå havnet på skolebenken igjen i januar. Dette er noe jeg aldri trodde at jeg kom til å gjøre. Jeg har alltid likt meg på skolen – som jeg har nevnt tidligere her på bloggen – men som jeg nevnte over så trodde jeg ikke at store ambisjoner var noe for meg og mine begrensninger. Jeg trodde at jeg hadde den beste utdannelsen jeg kunne ha i forhold til de begrensningene jeg har. Jeg gav altså begrensningene mine så altfor mye makt på dette området.

Ikke gjør som meg er du snill. Ikke gi begrensningene dine for mye makt. Prøv og feil. Du vet ikke hvordan ting vil utarte seg uten at du prøver. Hva er det verste som kan skje? At du ikke lykkes? Er det så galt? Da er du ett skritt nærmere å finne det som faktisk fungerer. Hvorfor ikke se det slik? Tenk positivt. Det finnes mye kraft i positiv tenkning skal jeg si deg. Jeg snakker av erfaring. En positiv tankegang er i flere tilfeller det som har holdt meg oppe. Det som har sørget for at jeg har fortsatt å bevege meg fremover. Det som har hindret meg i å gi opp. Å gi opp er ikke noe jeg liker å gjøre. Å gi opp er den sikreste måten å «tape» på. Så aldri, aldri gi opp!

Noen tips til spørsmål du kan tenke over

Dette temaet er ikke ferdig snakket. Men til neste gang så kan du jo sette deg ned og ta en evaluering. Ta en evaluering av både deg selv og livet ditt. Finne ut:

  • Hvem er jeg?
  • Hvilke begrensninger må jeg ta høyde for?
  • Hvordan kan jeg ta høyde for disse på best mulig måte?
  • Hva drømmer jeg om?
  • Hva ønsker jeg å arbeide med?
  • Hvordan ønsker jeg å leve livet mitt?
  • Skriver jeg min egen historie, eller har jeg gitt fra meg pennen til noen andre?
  • Hva er det første jeg bør starte med på veien mot forandring?

Så kjører du bare ditt eget løp. Her – som i det meste annet – finnes det ingen riktig eller gal måte å gjøre ting på. Jeg sier som jeg har nevnt før her på bloggen: følg magefølelsen din og gjør det som føles riktig for deg. Det er det som faktisk er riktig. Det er kun du som kan vite hvordan ting føles for deg. Det er du som sitter med svarene. Stol på deg selv. Lytt til deg selv. Ikke gi fra deg kontrollen over livet ditt til noen andre. Ta kontrollen selv, og start i dag.

OG IGJEN: DU ER GOD NOK! ALDRI, ALDRI GI OPP!

Hva er suksess for deg? Har du abisjoner, drømmer og mål i livet? Hva ønsker du å gjøre?

Sigmatur1-4

Ps. Har laget meg facebookside til bloggen, så blir glad om du liker!

Follow:
Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.