fbpx

Finnes det kun én trapp til himmelen?

Av og til kommer jeg over tekster på internett som handler om blant annet religion. For ikke lenge siden kom jeg over en slik tekst og denne var vinklet på en slik måte at det kun finnes én sannhet angående dette temaet. Én trapp til himmelen altså. Men er det virkelig slik? Finnes det kun én trapp til himmelen?

Min mening? Nei, det finnes ikke bare én trapp til himmelen. Det finnes mange! Det finnes heller ikke kun én sannhet om ting her i livet (hverken på det ene området eller det andre). Det finnes mange sannheter. Det finnes ikke én riktig og mange gale måter å gjøre ting på. Det er på tide at vi respekterer hverandre for den troen hver enkelt har, i stedet for å prøve å omvende folk. Det er på tide vi respekterer hverandre for de valgene hver av oss tar og innser at vi alle er født med den frie vilje til å leve det livet vi ønsker oss. Men husk, dette er min mening.

Finnes det kun én trapp til himmelen?
Bildekilde: Jeff Jacobs på Pixabay

Bruk av skremselspropaganda

Hva er greien med det? Og hvor er lyset og kjærligheten å finne i bruken av skremselspropaganda? Ingensteds slik jeg ser det. I den teksten (uten å nevne hvor jeg fant den) som jeg kom over her en dag handlet om nettopp new age og det alternative. Og det var skrevet ut i fra en kristenperson sitt syn. Jeg kjente at jeg ble mer enn en anelse provosert av det lille jeg leste der. Når jeg kommer over slike tekster (noe som heldigvis er sjeldent) som er vinklet på en slik måte som denne – og dermed full av negativ energi – så leser jeg ikke særlig mye og klikker meg fort ut. Allikevel så gjorde denne teksten slik at jeg ble inspirert til å skrive dette blogginnlegget, så noe godt kom heldigvis utav det også. Inspirasjon til å skrive.

«Det viktigste er Guds velsignelse, og hvis du tror på Gud og du tror på deg selv, har du ingenting å bekymre deg for.»

Mohamed Al-Fayed

Det verste var kanskje ikke det som stod i selve teksten, men måten den var vinklet på. Det ble brukt skremselspropaganda for å forklare hvor farlig og syndig det å være tilhenger av new age og det alternative er. Det ble faktisk også brukt ord som at new age, det alternative og åndelige ikke bunnet i kjærlighet, men faktisk det motsatte. Hørt sånt sprøyt? På hvilken måte skal trossystemet ditt bestemme om du handler i kjærlighet eller ikke? Gjør du gode og kjærlighetsfulle ting så er du i ett med kjærlighetenskraft, handler du med hat og negativitet så er du ikke i ett med kjærlighetenskraft. Så enkelt synes jeg faktisk det er. Hva tenker du?

Det er handlingene våre som bestemmer om vi er kjærlighetsfulle mennesker eller ikke. Om du er en god person eller ikke blir ikke bestemt ut i fra om du tror på Gud, Jesus, Buddah, Gandhi, Allah, Big Bang eller hva det måtte være. Du er heller ikke automatisk en dårlig person om du ikke tror på noe av det overnevnte. At enkelte bruker skremselspropaganda for å skremme folk til å mene det samme som dem fordi det er det eneste «riktige» mener jeg ikke er en kjærlighetshandling.

Jeg tror at alle de overnevnte er fra samme kilden. Jeg tror ikke at det kun finnes én trapp til himmelen!

Mener du noe annet så er du berettiget til å mene det. Jeg respekterer at andre måtte ha en annen mening, og det er nettopp det som er budskapet i dette innlegget. Hvor kjedelig hadde det ikke vært om vi alle var like? Om vi alle hadde adoptert den samme sannheten? Veldig kjedelig, om du spør meg. Mangfold er en god ting. I teksten som jeg har hentet inspirasjon fra så ble det brukt skremselspropaganda for å få frem at Kristen tro er det eneste riktige. Alt annet fører til utestengelse fra himmelen og i stedet en billett ned til en viss plass som jeg ikke vil nevne med ord. Det er det som gjør meg provosert. Tanken på hvor mye frykt nettopp en slik påstand kan skape rundt om i verden. For ja, det er kun en påstand!

«Du kan kalle Gud kjærlighet, du kan kalle Gud godhet. Men det beste navnet til Gud er medfølelse.»

Meister Eckhart

Så tenker jeg da. Hvor er kjærligheten i dette budskapet? Jeg har null tro på at Gud og Jesus ekskluderer folk bare fordi dem er medlem av en annen trossetning. Jeg har null tro på at folk blir ekskludert om dem tror Big Bang, eller for at dem ikke tror på noe spesielt. Jeg kan kalle meg Kristen for jeg tror på både Gud og Jesus, men jeg er også tilhenger av new age og det alternative. Jeg tror på at Budda og Gandhi har eksistert (og alle andre oppstegne mestere). Jeg tror virkelig ikke at det kun finnes én sannhet knyttet til noe som helst her i verden.

Jeg tror heller ikke på en dømmende Gud. Jeg tror på en Gud full av kjærlighet. En Gud som vil oss alle sammen godt. Samme hva vi måtte tro, eller ikke tro på. Jeg tror ikke Gud ekskluderer noen! Den eneste Underverdenen jeg tror på er den vi reiser til i Sjamanismen. Den verdenen hvor vi finner kraftdyrene våre blant annet.

Finnes det kun én trapp til himmelen?
Bildekilde: TheDigitalArtist på Pixabay

Alt er kjærlighet

Bekymrer du deg? Har du kommet over slike tekster selv? Da vil jeg bare si: ikke bekymre deg. En annen persons sannhet trenger absolutt ikke være din sannhet. Skap din egen tro! Så lenge du lever etter kjærlighetens regler så er du kjærlighet. Gud er kjærlighet! Samme hva noen måtte prøve å overbevise deg om så er Gud kjærlighet! Det finnes bare godt. Lever du etter kjærlighetens regler så lever du godt.

For det var også et av punktene i teksten som jeg har hentet inspirasjonen i fra. Nemlig det at det alternative og sånt var i ledtog med ondskap. Men hvordan kan det være ondskap om alt blir gjort ut i fra kjærlighet? Hvordan kan det være ondskap å inspirere folk til et bedre liv? Hvordan kan det være ondskap å sende healing til de som måtte trenge det? Hvordan kan det være ondskap å komme med trøstende beskjeder fra åndeverdenen? Så lenge det du gjør skaper positive og kjærlighetsfulle resultater så er det jo kjærlighet? Er det ikke? Noe helt annet er for meg i alle fall ulogisk. Det er faktsik helt utenkelig! Jeg lar meg ikke påvirke av slike tekster, og det bør ikke du heller.

«Gud ga oss livets gave, det er opp til oss å gi oss selv en gave av å leve godt.»

Voltaire

Gjør det som gjør deg godt! Lev livet ditt slik som du ønsker å leve det! Samme hvilket miljø du måtte befinne deg i. Enten det er kristendom, buddhisme, hinduisme, det alternative eller muslimsktro. Jeg har min sannhet fordi den gjør meg godt. Jeg hadde ikke vært der jeg er i livet om det ikke hadde vært for troen min. Den har gjort alt til det bedre. Jeg oppfordrer deg dermed til å finne ut din egen sannhet. Hva som gjør deg godt. Ikke adopter en annen sin sannhet kun fordi du blir fortalt at den er den eneste riktige. Det finnes ikke bare én som riktig.

Velg kjærlighet!

Det er det som i det store og hele betyr noe. Hvordan du velger å handle. Hvordan du tar valg her i livet. Lar du kjærligheten bestemme eller velger du det motsatte? La kjærligheten seire!

Det er også viktig å tenke på at vi alle sammen er likeverdige. Ingen er bedre eller verre enn noen andre. Himmelen er for alle. Så hva er straffen for eventuelle synder spør du kanskje? Ingen kan vel egentlig vite svaret på det. Ikke på noe i dette temaet. Dette temaet er større enn oss. Vi må bare vente å se.

Det jeg kan si er at jeg har lest mange meninger rundt dette og jeg tror at straffen vil være at vi får se livet vårt passere i revy ved livets slutt. Alt det fine, og alt det vonde. Så straffen vil vel være denne læringsprosessen vi må igjennom. For livet er en skole. Vi er alle her for å lære, vokse og utvikle oss. Jeg ville nok heller ikke brukt ordet straff i denne sammenhengen, for jeg tror at alt bunner i kjærlighet og at det er alt.

Finnes det kun én trapp til himmelen?
Bildekilde: geralt på Pixabay

Det finnes ikke kun én trapp til himmelen

Slik ser jeg det. Ikke lytt til skremselspropaganda. Er det noe som ikke kommer fra kjærlighet så er det nettopp skremselspropaganda etter min mening. Jeg kan i alle fall ikke skimte kjærligheten gjennom denne formen for budskap. Det å bruke skremselspropaganda for å omvende folk er virkelig ikke en god ting. Det er ikke en god ting å bruke skremselspropaganda for noe. Slike budskap er fulle av negativ energi og slikt tar jeg avstand fra. Hadde vinklingen på teksten vært annerledes så hadde saken vært en annen. Det å komme med saklige tekster om noe du tror på er jeg helt for. Bare målet ditt ikke er å skremme folk til å adoptere den samme sannheten som deg. Ikke respektere andre folk sine meninger. Andre folk sin tro. Det er da det blir feil i mine øyne!

Det er heller ikke bare meg som tror på det at du ikke må ha en spesiell tro for å komme til himmelen når den tid kommer. Forfatter Lorna Byrne har blant annet skrevet en fin bok (anbefales) som heter Trappene til himmelen.

Nå håper jeg du innser at du ikke trenger å få deg en ny tro og skape deg et nytt liv. Du kan spre lys og kjærlighet rundt deg på så ufattelig mange måter. Du må ikke tilhøre en bestemt trosretning for å gjøre det.

Vær deg selv og velg kjærlighet!

Det er det. Lev livet slik som du ønsker. Lev livet med hjertet på den rette plassen. Gud dømmer ingen. Han er jo selve symbolet på kjærlighet! Det er min mening! Gjør du ting ut i fra kjærlighet så er du et godt menneske, ikke la noen overbevise deg om noe annet!

Det at enkelte bruker skremselspropaganda for å få folk til å akseptere sin sannhet som deres er for meg helt uforståelig. Både du og jeg er født med den frie vilje og makten til å bestemme hvordan vi skal leve vårt eget liv. Makten til å finne vår egen sannhet, uavhengig av hva andre måtte kjenne som sin sannhet. Igjen: det finnes ikke kun én sannhet! Adopter din egen!

Har du kommet over skremselspropaganda? Hva er dine tanker rundt dette temaet?

Sigmatur1-4
Follow:
Del gjerne

4 Kommentarer

 1. 15. april 2019 / 20:59

  Dette var virkelig interessant lesning <3

  • Linn Kleppa
   Forfatter
   15. april 2019 / 21:07

   Så kjekt at du synes det 💜

  • Linn Kleppa
   Forfatter
   4. mai 2019 / 13:56

   Så kjekt du synes det. 😇 Takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar. 🙏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.