fbpx

8 tips til økt livsglede

Ønsker du å bli lykkeligere? Ønsker du et bedre liv? Ønsker du økt livsglede? Da er det bare å lese videre. Her får du 8 tips som kan hjelpe deg på veien!

1: Vær fornøyd med hva du har og hvor du er i livet

Dette er altså det første tipset. For å bli lykkeligere må du fokusere mer på hva du har enn på hva du ikke har. Du må gi slipp på mangel-mentaliteten din. Det betyr ikke at du ikke skal strebe etter å bringe det du ønsker deg inn i livet ditt. Det betyr bare at du skal være fornøyd med der du er i prosessen akkurat nå. Altså nyte hvert steg på veien av denne reisen som kalles livet.

Enten du er klar over det eller ikke så har du så mye å være takknemlig for her i livet. For at du lettere skal kunne se dette så kan du for eksempel starte å skrive en takknemlighetsdagbok. Dette går ut på at du har en egen notatbok som du bruker til å skrive ned noen punkter for hva du er takknemlig for hver eneste dag. Du velger selv hvor mange punkter du vil skrive ned per dag. Selv har jeg valgt å skrive ned 3 punkter, mens Oprah Winfrey skriver ned 5 punkter. Det er helt og holdent opp til deg hva du velger å gjøre. Det finnes ingen fasit!

Les mer om takknemlighet: Viktigheten av takknemlighet

2: Ha en positiv tankegang

Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye en positiv tankegang kan ha å si for livet ditt, og hvor lykkelig du er. Positivitet og optimisme gjør alt – absolutt alt – så mye, mye bedre.

Har du en positiv tankegang så kan du hanskes med det meste. Ting vipper deg ikke så lett av pinnen. Du gir ikke så lett opp om du møter motgang.

Jeg har også sterk tro på at positive tanker skaper positive utfall og at du får økt livsglede bare ved å tenke positivt.

Ikke undervurder kraften av positiv tenkning!

Tips til økt livsglede. Hvordan bli lykkeligere og leve det livet du drømmer om.
Bildekilde: Andre Furtado fra Pexels

3: Bruk affirmasjoner

Dette punktet burde kanskje vært slått sammen med punktet om å ha en positiv tankegang, men jeg velger å ha det som et eget punkt i stedet. Hvorfor? Fordi affirmasjoner handler om mer enn bare positiv tenkning. Affirmasjoner kan hjelpe deg til å totalt endre tankegangen din til det bedre. De kan hjelpe deg til å kvitte deg med mangel-mentaliteten. De kan hjelpe deg til å manifestere de tingene du ønsker deg inn i livet ditt. De kan rett og slett hjelpe deg til å leve ut livet i dine drømmer.

Allikevel så må jeg presisere at affirmasjoner ikke er noen «quick-fix» -løsning. Det er ikke som å knipse med fingrene eller svinge med tryllestaven og så er effekten der. Forandringen skjer over tid. Kanskje også så subtilt at du ikke merker det med en gang. Er du flink til å messe på affirmasjoner så kan det ha god effekt på det meste. Du kan oppnå bedre selvtillit, bedre selvfølelse, mer suksess, det kan bli lettere å tenke positivt og du kan få mer energi. Affirmasjoner kan hjelpe deg med mye. De kan faktisk også hjelpe deg til å manifestere det som du ønsker deg inn i livet ditt. Gjøre drømmer til virkelighet altså. Men igjen. Det er ikke slik at du kan ligge i sengen hele dagen og fremsi affirmasjoner og så forvente effekt. Det kreves at du handler også.

Les mer: Bruken av affirmasjoner

4: Gi slipp på det du ikke kan kontrollere

Det er bare til å innse én gang for alle at du ikke kan kontrollere alt her i livet. Ja, du kan kontrollere mye, men slettes ikke alt. Samme hvor mye du skulle ønske at akkurat det var tilfellet. Beklager å måtte si det, men slik er det.

Det er vel kanskje få ting som suger livsgleden ut av deg mer enn det å prøve å kontrollere ting som du ikke kan kontrollere samme hvor hardt du måtte prøve. Det tapper deg for energi. Det gjør deg stresset. I tillegg så kan du bli så fokusert på det som ikke går som du ønsker, at du ikke får med deg det i livet som faktisk går som du ønsker. Og her kan du gjerne ta å lese punkt 1 om igjen. Fokuser på det som er bra, i stedet for det som er mindre bra. Tror du på loven om tiltrekning så sier jo den at du tiltrekker deg det som du fokuserer på. Likt tiltrekker likt. Derfor er positivitet og takknemlighet to fine ting å fokusere på. Er du ikke enig?

Gi slipp på det du ikke kan kontrollere og ha tillit til at alt skjer for ditt høyeste beste, selv om det ikke alltid føles slik. Ha tillit til livet og Universet! Jeg har troen på at ting skjer av en grunn. Det er bare ikke alltid du finner svar på hva denne grunnen er.

Les mer: Å danse i regnet

5: Gjør ting selv om du synes det er skummelt

Har du noe du drømmer om? Noe du kunne tenke deg å gjort, men som du enda ikke har fått gjort på grunn av frykt? Lar du frykten hindre deg i å leve det livet du ønsker å leve? Da har jeg én ting å si til deg, min kjære venn. Slutt med det! Nå med en gang. Hopp uti det! Våg å gå ut av komfortsonen din!

Hva er det verste som kan skje? At du faller? Da gjør du som jeg har sagt i tidligere innlegg. Du reiser deg, børster støvet av klærne og fortsetter å bevege deg fremover!

Hva har du å tape på å prøve? Om det ikke blir vellykket så kan du i det minste si at du har prøvd. Du gav ikke opp. Du lot ikke frykten hindre deg. Du lot deg ikke stoppe av tidligere trossystemer og en tidligere negativ tankegang. Da har du vunnet, samme hvordan utfallet måtte bli til slutt.

6: Skriv din egen livshistorie

Hvordan er det med deg? Skriver du historien av livet ditt selv, eller har du gitt pennen over til noen andre? Hvis du ikke skriver livshistorien din selv så er det på tide å ta tilbake pennen og starte å skrive. Nå med en gang!

Ikke la noen andre diktere hva du skal gjøre med livet ditt. Skriv din egen historie! Ta tilbake kontrollen og sett i gang å gjør det som gjør deg lykkelig.

Jeg sier ikke her at du ikke skal lytte til råd fra andre. For det å lytte til andre er så absolutt en bra ting å gjøre. Det jeg sier er at du ikke skal la noen andre overkjøre dine ønsker og mål med livet ditt. Du oppfordres herved med andre ord til å leve livet ditt på dine premisser og slik du ønsker å leve det. Ikke slik noen andre ønsker at du skal leve det. Det er ditt liv, kun DITT!

Vet du enda ikke hvordan du egentlig vil leve livet ditt så er det på tide å finne det ut. Start i dag. Lytt til andre sine råd og ta til deg de rådene du føler for å ta til deg og gi slipp på alle de andre rådene. Still deg selv spørsmålene: Hva ønsker jeg? Hvordan ønsker jeg å leve livet mitt? Og vær ærlig med deg selv. Om du ikke har svarene akkurat nå så vær tålmodig. Svarene vil dukke opp. Du vil finne ut hvordan drømmelivet ditt er. Stol på det!

Du har kraften i deg til å skape deg det livet du drømmer om!

Tips til økt livsglede. Hvordan bli lykkeligere og leve det livet du drømmer om.
Bildekilde: Oleksandr Pidvalnyi fra Pexels

7: Ikke gi begrensningene dine for mye makt

Begrensninger er noe de fleste av oss har, i større og mindre grad. Noen begrensninger er du nødt til å ta høyde for, mens andre begrensninger blir gitt unødvendig mye makt.

Hvor vil jeg hen? Jo, jeg ønsker bare å si at du ikke må gi begrensningene dine for mye makt. Ikke la dem stoppe deg i å leve det livet som du er ment å leve.

De fleste begrensninger kan du nemlig arbeide deg rundt. Det finnes med andre ord en vei utenom. Du må kanskje tenke utenfor boksen. Du må kanskje se ting fra et annet perspektiv. Men begrensninger trenger ikke bety at det livet du ønsker å leve er uoppnåelig. Det trenger ikke bety at du ikke vil klare å oppnå det du drømmer om å oppnå. Det kan bare bety at du må tenke litt annerledes, og mer kreativt, enn om du ikke hadde akkurat den begrensningen.

Noen ganger kan en begrensning også føre til at det målet du har satt deg er uoppnåelig dessverre. Og hva gjør du da? Da må du gå i tenkeboksen og finne ut om dette virkelig er det du vil. For om det er noe som hindrer deg i å leve det livet du har sett for deg så er det ikke det livet du er ment å leve. Du er skapt for noe annet. En annen retning. Dette er min mening. MIN erfaring. Om du ser annerledes på det så skal du få lov til det. Men akkurat her kommer punkt 4 inn i bildet igjen.

Gi slipp på det du ikke kan kontrollere!

Jeg mener det jeg sier om at de aller fleste begrensninger blir gitt for mye makt. Det finnes stort sett alltid en måte å komme seg over en slik hindring. Prøv å tenk utenfor boksen. Prøv å se ting fra et annet perspektiv. Og husk å tenk positive tanker, og gi slipp på de negative… Ikke gi opp før du har prøvd!

Les mer: En diagnose er bare en diagnose

Les mer: Har du ambisjoner?

8: Elsk deg selv og få økt livsglede

Jeg har skrevet et par innlegg om dette temaet allerede. Om selvkjærlighet og det å elske seg selv.

Allikevel synes jeg at det er et så viktig tema at det fortjener et eget punkt i dette innlegget også. Du kan vel ikke få høre nok hvor mye selvtillit og selvfølelse har å si, kan du? Tror ikke det.

Om du har sett filmen «I Feel Pretty» så har du sett hvor stor påvirkning selvtillit og selvfølelse har på livet ditt. Hvor mye mangel på selvkjærlighet begrenser deg. Hvor mye en sunn dose selvkjærlighet kan hjelpe deg i å leve det livet du alltid har drømt om. Selvkjærlighet har stor påvirkningskraft, det er det ingen tvil om. Slik er det i virkeligheten også, ikke bare på film. Selvkjærlighet kan åpne mange dører!

Elsk deg selv akkurat som du er. Du er mer enn god nok! Du er vakker, og du fortjener et rikt og godt liv, akkurat som alle andre!

Les mer: Feel Pretty

Les mer: Selvkjærlighet er ikke egoistisk

Håper at du nå har fått litt inspirasjon til hvordan du kan få økt livsglede og bli lykkeligere. Du fortjener å leve det livet du drømmer om, på lik linje med alle andre. Vær takknemlig for det du har og hvor du befinner deg akkurat nå, mens du streber etter å nå de målene du har satt deg. Elsk deg selv. Våg å møte frykten og gå ut av komfortsonen din. Tenk positivt. Og ikke minst, sett i gang og lev livet etter dine premisser. Just do it!

Hva synes du om innlegget? Føler du at punktene kan hjelpe deg til økt livsglede?

Sigmatur1-4
Follow:
Del

2 Kommentarer

 1. 2. april 2019 / 17:54

  Det var et supert innlegg og håper at de som trenger flotte innspill som dette faktisk leser det og gjør seg nytte av det. Jeg mener at vi i stor grad kan velge vår egen lykke, akkurat som du skriver.

  • Linn Kleppa
   Forfatter
   2. april 2019 / 19:47

   Tusen takk for en kjempefin kommentar! 💛 Kjekt å høre at du likte innlegget. 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

ØNSKER DU EN MER POSITIV TANKEGANG? ET MER POSITIVT LIV?

LØSNINGEN ER AFFIRMASJONER!

FÅ EN GRATIS AFFIRMASJONSGUIDE DIREKTE I INNBOKSEN DIN!

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten min.

 

Tusen takk! Affirmasjonsguiden din venter på deg i innboksen. Sjekk spamfilteret, om du ikke skulle finne den. :)

Det dukket opp en liten hindring. Ta å prøv igjen.

Du aksepterer herved bruk av cookies og at du blir lagt til i e-postlisten min.